För oss som har bakgrund inom polismyndigheten, räddningstjänsten samt den privata bevaknings- och säkerhetsbranschen i över 50 år, märks nu tydligt hur vi nu går mot en tuffare framtid, frågan är, är Du beredd eller vill Du bli överraskad och ångra Dig?

Under alla dessa år av arbete med trygghet och säkerhet, har vi återkommande hört, ”jag visste inte”, ”jag blev förvånad” osv. Men när vi arbetat oss ned i analysen av vad som verkligen inträffat, så visar det sig i nästa samtliga fall, att de som drabbats, fått signaler, vetat eller anat att något skulle hända!

Vad är det då som får oss människor att ändå inte vidta förebyggande åtgärder när vi ändå känner på oss att det kan hända!?

Givetvis är svaret olika från person till person, men en återkommande orsak är att det är jobbigt att gå och fundera på allt hemskt som kan hända, så vi tänker hellre på något roligare! En annan vanlig orsak, är att vi inte vet vad, hur eller när vi skall arbeta med vår trygghet och säkerhet, för det har ju inte varit ett problem tidigare, för det har samhället dvs polis och räddningstjänsten tagit hand om!

Själva tror vi att de människor som nu förlorat arbeten och sysselsättning, som inte har råd med samma status eller ens mat på bordet, kommer att bli betydligt mer benägna att begå brott. Vi tror starkt att antalet bedrägerier, stölder samt annan brottslighet kommer att öka kraftigt och vi kommer få en ökad samhällsklyfta.

Med tanke på att vårt välfärdssystem, redan innan Coronakrisen var kraftigt ansträngd, att många operationer etc nu flyttats fram samt att statens omfattande investeringar för att rädda svenska företag, någonstans måste hämtas igen, är vi seriöst orolig för en utveckling som inte enbart är positiv.

Vi hoppas givetvis att vi har fel, men har ändå lärt oss av både egna, men framförallt, andras erfarenheter, att hoppet inte räcker om det ändå händer. Rådet blir därav, chansa inte på hoppet, för det kan stå Dig mycket dyrt!

Om Du nu inte vet vad Du skall göra för att skydda Dig, Din familj eller Din verksamhet, kontakta oss som kan, chansa inte där heller!

Vad tror Du nu kommer hända efter Corona eller även om Coronaepedmin drar ut på tiden? Skriv gärna vad Du tror i kommentarsfältet nedan!

/Claes-Göran Hammar
Driftchef